Hur pressar jag kaffe?

Jag pressar kaffe med passion, kunskap och engagemang.
Hur du sedan dricker ditt kaffe är en stor del av din smakupplevelse.

Som vi lever i dagens samhälle med all den stress och jobb som hör till, så behöver vi bara ta några minuter för avkoppling och pausa vardagen. Att bara andas, njuta av stunden och njuta av livet. Det tar ungefär 10 minuter att göra presskaffe, kaffet som ger oss den glädje som vi förtjänar. Det är 10 viktiga minuter där varje del i processen är avgörande för att få fram en god och fyllig smak.

 

Kaffet blir en del av din upplevelse


Ta med en av våra kaffesorter på semestern. Doften när du öppnar kaffepåsen blir som en parfym till festen på resan. När du sedan dricker presskaffet så får du en helt annan doft och smak.

 

Hur du gör det perfekta presskaffet, steg för steg:

 

Du börjar med att värma vatten för att sedan under tiden mala kaffebönorna. När vattnet är färdigt så fyller du presskannan, efter det så värmer du ytterligare mer vatten. När det är klart så tar du vattnet i presskannan och fyller alla kaffekoppar med det. Nästa steg är att hälla det nymalda kaffet i presskannan, ta det andra kaffet och fylla halva presskannan medan du sakta snurrar kannan med handen. Därefter väntar du i ungefär 40 sekunder för att sedan fortsätta fylla kannan helt och stänga locket. Låt det stå i 4 minuter för att sedan pressa ner kaffet långsamt i kannan.

 

Skölj munnen med det varma vattnet i koppen. Sedan häller du i några droppar av kaffet i en av kopparna för att verkligen känna och uppleva doften. Smaka på kaffet och låt det stanna i munnen för att riktigt känna smaken. Det ger en signal till hjärnan om hur smaken är.

 

Sen låter du magen känna hur kaffet känns. Till sist fyller du upp koppen med kaffet för att äntligen njuta av ditt fantastiska kaffe du precis gjort. Räkna med ungedär 200 ml vatten och 15 gram kaffe för en kopp. Vi dricker olika starkt kaffe, och om du vill ha starkare fyller du på med mer kaffe, och vill du ha mildare fyller du på med mer vatten.