OM KAFFESMAK

Jag har en passion för kaffe och min resa mot spännande smakupplevelser började redan när jag var liten. Den resan pågår fortfarande, och med min kärlek för kaffe fortsätter jag att forma unika smaker som ger dig det där lilla extra. Livsnjutning och kaffe av hög kvalitet!

Min historia

Min kärlek till kaffe började redan när jag var liten tillsammans med min mamma. Jag har fått alla smaker från min mamma. När jag var liten åkte vi till basaren för att hon skulle välja sina kaffesmaker. Hon var väldigt noga med att ta de färska, gröna kaffebönorna med hjälp av sitt doftsinne. Dagen efter samlade hon alla grannar tillsammans för att ha roligt. Vi skrattade och skojade. Jag satt hela tiden bredvid henne när hon började elda i [oljelampaeldare, väldigt gammal], fylla kafferostarens rör och röra om i den för att rosta bönorna. Aromerna och dofterna spreds i hela huset! Jag minns hur jag brukade bli svimfärdig av lycka. När hon rostat klart malde hon bönorna med en lång gammal kaffekvarn, formad som ett rör av gul koppar, och kokade vatten med hjälp av vår raqua. Hon smaksatte kaffet med kardemumma. Hon fyllde alla koppar noggrant till alla grannar, alla kvinnor. Hon skulle ha en medalj för all god mat hon lagade genom åren.

Sedan jag var 12 år har jag jobbat på café och då började jag också forska, testa och utveckla kaffesorter och smaker. Drömmen om att skapa mitt eget kafferosteri förstärktes ännu mer när jag fick uppleva min väns rosteri i Syrien där han jobbade med kaffe, nötter och frön. Min resa tog mig till Sverige där jag år 2007 följde min längtan och började jobba med kaffe igen genom flera caféverksamheter och genom att fortsätta utveckla min förståelse för kaffe i Sverige, Italien och runt om i världen. Jag testade, utforskade och utbildade mig. Jag har smakat och fortsätter ständigt att smaka så många kaffesorter!