DATUM 7 januari, 2021

Ta reda på vilken kaffetyp du är

Kaffe är ett obestridligt vardagligt nöje och den typ vi föredrar berättar mycket om vår personlighet och våra vanor…..

Ta reda på vilken kaffetyp du är

Kaffe är ett obestridligt vardagligt nöje och den typ vi föredrar berättar mycket om vår personlighet och våra vanor. Kort, ristretto eller lungo… vilken typ av kaffe är du?

Sanna finsmakare beställer inte bara en kopp kaffe. De anger alltid typen. Vissa människor kan inte börja dagen utan en traditionell espresso, även kallad kaffe. Sedan finns det de som älskar den intensiva, koncentrerade smaken av ristretto och andra som föredrar att fridfullt smutta på en stor caffè lungo. Varje val avslöjar specifika personlighetsdrag. Låt oss ta reda på vad våra preferenser angående italienarnas mest älskade kopp berättar om oss.

‘En espresso, snälla.’
Om det här är vad du brukar be om på kaféet är du en pragmatisk person med en tydlig vision. Du sätter exakta mål i ditt liv och strävar efter dem med beslutsamhet. Du vet vad du vill och låt dig inte bli svävad av den senaste modet. Ambitionen i sig är dock inte det du strävar efter och du kan skilja mellan vad som är inom räckhåll och överflödiga saker som du enkelt kan göra utan att förhindra att du blir överväldigad av stress! Du älskar livets enkla njutningar och tenderar att se den positiva sidan av varje situation, njuta av varje ögonblick till fullo, precis som din kopp kaffe.

Ristretto-kaffe: ett koncentrat av nöje Få ord, men mycket action – det här summerar ganska mycket älskare av ristretto-kaffe. Precis som den kraftiga, ihållande doften av kaffet du dricker är du en ärlig person, ibland lite impulsiv i dina beslut. Du gillar starka smaker och utnyttjar alla möjligheter i livet och hoppar huvudet först in i varje äventyr. Ditt personliga och yrkesmässiga liv är späckat med förlovningar, din att göra-lista fyller din agenda och du anser ledighet som din värsta fiende. Du kräver av andra, men särskilt av dig själv. Du har makten av en ledare och möter med beslutsamhet oväntade händelser längs din väg. För dig är dagliga utmaningar en källa till motivation snarare än hinder. En kopp kaffe är allt du behöver för att vara redo att börja om!

 

Caffè lungo – för stunder att njuta av i gott sällskap
Lång, extremt lång: varje klunk kaffe är ett utsökt ögonblick att dela med andra. Du är sällskaplig och glad, men också omtänksam och försiktig när det behövs. Det är därför människor anser att du är en pålitlig vän, en bra lyssnare i tider av nöd och du böjer dig bakåt för dem i svårigheter. Så mycket att du ibland glömmer att ta hand om dig själv. Din generositet är ordspråkig och din dörr är alltid öppen för oväntade gäster som vill ha en god kopp kaffe. Du hatar formaliteter och överdrivna ansvarsområden, som du tenderar att skjuta upp förrän senare, med risken att det ena engagemanget staplar upp efter det andra. Ändå lyckas du alltid behålla din självkontroll: du är helt medveten om det faktum att din fängslande karisma hjälper dig att övervinna alla svårigheter med stil och ett stänk av humor!

ADAM REKKOMENDERAR

MEXICO

- MÖRKROST -

MEXICO

Ett lättdrucket kaffe, välbalanserat i sin sötma och milda syrlighet. Blandningen innehåller flera olika bönor, även ekologiska
och fairtrademärkta.